Agenda

Taiji en Qigong

Donderdag, 12 september 2024 van 19:00 tot 20:00 uur

Op donderdagavond van 19.00 tot 12.00 geeft Paul Grefte de cursus taiji dao en meditatie in het Kulturhus Denekamp.
Taiji (taichi) wordt ook wel Chinese yoga genoemd maar is wat dynamischer dan veel yoga stijlen. Je leert in deze cursus op een zachte en aandachtige manier te bewegen. Je brengt lichaam en geest in balans. Het is meditatie in beweging.

Bijna iedereen kan taiji beoefenen en kan er wat aan hebben , ongeacht de leeftijd en de lichamelijke conditie. Het is een manier van bewegen die niet al te inspannend is en je kunt alles doen binnen je eigen mogelijkheden, zo nodig op de stoel. Taiji dao kan je helpen om je energie niveau te verhogen en je longfunctie te verbeteren. Ik vraag daarom mensen met long Covid klachten om ook eens een proefles te komen volgen. Taiji dao versterkt je coördinatie en balans, je reactie- vermogen verbetert en je lichaam wordt soepeler.

De lessen beginnen met qigong, oefeningen waar ademhaling en het soepeler maken van het lichaam een belangrijke rol spelen. Daarna taiji-bewegingsvormen: vloeiende bewegingen volgen elkaar op en worden langzaam en met aandacht uit gevoerd. Dit brengt rust in lichaam en geest.
Je coördinatie en balans worden er door versterkt. Op de stoel gaan we bezig met wat meer meditatieve oefeningen, gebaseerd op mindfulness.
Je krijgt in een uur een uitgebalanceerde les waarin je fysiek en mentaal weer in balans komt. De oefeningen zijn eenvoudig genoeg om ze na verloop van tijd ook thuis te kunnen doen.

 

Meer informatie vind U op www.sanqidao.nl of u belt met Paul Grefte, 0641027915.

Locatie: Sport en Spel